stafett på staffeli

stafett på staffeli

Bildet er en etsning og har tittelen «springar til Ragnhild».


Dette kan sees på biblioteket på Dombås sommer/høst 2023

Arne Sørensen1937 – 2022

Født på Vikersund og bodde der mesteparten av sitt voksne liv.

Utdanning:
Statens kunst- og håndverksskole
Statens kunstakademi
Akademiet for de skønne kunster, København

Han bodde i Oslo på 60- og 70-tallet og var med i flere kunstnergrupper.
På slutten av 60-tallet var det en gruppe som bodde og arbeidet i en kondemnert gård i Skippergata. De var på studiereiser til Frankrike og England og ble inspirert i retning pop-art.
For å komme inn på Høstutstillingen uten å bli juryert var det et smutthull å lage en gruppe. Sånn ble «Sørensens venner» dannet, og flere slapp gjennom nåløyet hos en konservativ jury.
En annen gruppe som kom først på 70-tallet var GRAS. Den var politisk aktiv på ytterste venstre side, og laget mye politisk kunst. Per Kleiva laget f.eks. «Amerikanske sommerfuglar», som nå selges for store summer.
Arne var også aktiv i fagforeningsarbeid og var med å forhandle fram kunstnerlønn som var slik at en kunstner hadde en liten grunnlønn å leve av. Det måtte søkes og vise til aktivitet.

Den ordningen er nå avviklet.
Han har malt både nonfigurativt og figurativt. I mange år reiste han til Lofoten og bodde på Kunstnerhuset i Svolvær i et par måneder og malte mange bilder derfra.
Ellers var han veldig interessert i folkemusikk og var på mange kappleiker for å lytte og tegne. Han var ikke særlig aktiv som musiker selv, men han kvea, spilte munnharpe og torader.

De siste15 årene av livet sitt bodde han i Kabelvåg i Lofoten.